Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett snedsteg

När jag går på vägen
tänker jag ibland på döden
varför gör jag det?

Är det bilarna som swishar förbi?
döden på bara någon meters avstånd
ett snedsteg, avsiktligt eller oavsiktligt!

De gula rapsfältens
böljande vågor i vinden
får mig på andra tankar

Döden är som bortblåst
i den ljumma sommarvinden

Plötsligt vaknar jag till,
ett gäng ungdomar fräser förbi
på knattrande mopeder

Går snabbt hem
tar fram min gamla Honda
och kör i väg i ett moln av rök




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-21 12:21



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett oväntat avslut.
2022-06-22

    Lena Staaf VIP
Fin text om tankar vid vägkanten. Döden finns alltid närvarande, mer eller mindre.
2022-06-22

    Sefarge VIP
En så intressant skillnads-beskrivande text!
Att befinna sig å ena sidan.
Hos det gående.(naturfolket?)
Elle å den andra sidan i den
moderna teknologin(med
motorer.Kärnkraft. m.m)
Som finns att tillgå och att då
få välja ena eller andra sidan
eller kanske en blandning från
de båda? Av bekvämlighetskäl?
;)

2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP