Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'You only live twice, mr Bond', replik i en film. Jag blandar så lätt ihop filmer och vilka som är med i filmer. Men jag har det gemensamt med andra människor. Det är då skönt att inte vara ensam om att vara litet...


Något litet om film





- Det finns filmer och så finns det filmer,
utöver att det finns filmer som aldrig borde
ha spelats in ens.

Jag hade bjudit in grabbarna på en riktig
helafton med filmer, käk (något att äta)
och något att dricka.

Jag levererade repliker som om de vore
gamla vänner och riktigt gamla vänner
ligger och drar sig

till långt fram på eftermiddagen. Såvitt
de nu inte ligger på kyrkogården och har
tråkigt.

Det måste ju vara intill döden trist att inte
kunna se på gamla filmer i goda vänners lag.
När männen i vitt

kom och hämtade mig till slut, då var jag
nog färdig för dårhuset, jag också. Där ser
man hur det är att bli lämnad.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2022-06-29 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP