Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


("Den sista sommaren"; arabiska)


AKHER AYAM AL-SEYFIEH

Fyrtiofem år sen

Vi tog Uppsala med storm

Min vänsterprofil hade redan

tagit form

Djäknegatan

om sommaren

Den kom till oss

Vi lekte med den

 

 

Beirut i ruiner

En krigshärjad stad

Men polaren Mourad

han var alltid glad

Och milda lilla Hilda

blyg och underskön

En oerhörd sensation

av motsatt kön

 

 

Det blev den allra sista

sommaren

Vi ses nog aldrig nånsin

mer igen

Jag spelar sången 

med Fairouz i dag

Bejakar så mitt

sentimentala jag

 

 

LARZ GUSTAFSSON 21/6 2022

 

https://www.youtube.com/watch?v=FBasH5gaV4I

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-06-21 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP