Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fundering typ liksom alltså.


Gränslöshet


Om jag ändå kunde simma
genom vassen som en fisk
andas vatten varje timma
utan alls den minsta risk
ja, då skulle jag väl dyka
finna det som fallit ned
grenar, en och annan klyka
allt av murken, murken ved

Och jag skulle kanske hitta
någonting som tillhört dig
ge det åter, se dig spritta
glatt av det du fick av mig
Men det kunde aldrig hända
ty jag säkert dog på land
om jag inte kunde vända
snabbt tillbaka, likt en and

Om jag ändå kunde välja
vem jag ville vara nu
en figur så lätt att tälja
eller havets svala fru
skulle du då följa ropet
och bli ny från gång till gång
eller stanna, blicka snopet
efter trä i trampad tång

Kanske skulle du få veta
om du sökte länge nog
i ditt inres tankefläta
djup och snårig som en skog
att du chansen en gång ägde
till en frihet utan gräns
Men så stod du där och vägde
och du åldrades med ens.



19/6 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-21 19:34



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Tankebanor frågor av
Livets gåtor i
Flätad poesi
Vackert djup
2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP