Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagarna innan midsommar


Ungdomarna badar i Sidsjön
bryggan blöt
av sötvatten och trocadero

lupiner i diket

katterna har vänt på dygnet
de smyger på en
när man går förbi

Alfred mekar med sin Husqvarna
7 st brudmagneter likadana
alla lika rostiga
men brum brum
meka skruva
brum brum
meka skruva lite till
brrm pata pata brum brmmmmm
lilla Lovis vaknar av allt oljud
vänder sig och somnar om

pappasemester
första gången pappa på semestern
drygar ut med föräldradagar

å andra sidan

alla dagar
resten av mitt liv
kommer vara föräldradagar

sjön ligger blank
tågen går in tid
rallarrosor och lupiner

de satans lupinerna

vägkanten blommar
som Versailles trädgårdar

kontorets råttor åker utomlands
Grekland
Mallis
flygen går i tid
3 timmars kö på Arlanda

varför?
lite lugn och ro
ja åk ni
hej då

dagarna innan midsommar

grannen putsar fönster
skurna jordgubbar i fil
inget är för evigt
men allting är vid liv








Fri vers (Fri form) av Norrlandskusten
Läst 57 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-21 22:12



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så härlig dikt! Man följer lätt med i din böljande text:-)
2022-06-23

  Patrik Englund VIP
underbart och lätt som en go liten fjäder
2022-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Norrlandskusten