Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Stafett. Fick av Lena Söderkvist orden smakrika, aldrig och innehåll. Lägger till 18 ord. Övriga i stafetten är TrollTörnTrappan, Cikoria blå och Chan. (För även bären vidare från de senaste bidragen)


Medvetslös robot (stafett)

”Medvetna” robot,
tänkandets mästare!
Kan du:
uppskatta smakrika viner, bär;
inse ditt innehålls kyla;
sörja att du aldrig varit barn;
gråta?
Fri vers av Gunwale VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-22 01:04Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Medvedev !!!
2022-06-28

    Lena Söderkvist VIP
Bra skaldat om AI:s begränsning. Fast det skulle inte förvåna mig om man lyckas skapa artificiella känslor också.
Uppskattar rytmen i helheten, både den tekniska och den innehållsmässiga. Du håller dig strikt till ett visst ämne, och det gör att du når fram med budskapet. Samtidigt har du lyckas sätta en personlig prägel på det du avhandlar så elegant. Bara så att du vet - det här är en av dina bästa dikter.
2022-06-22

  lodjuret/seglare VIP
I det som Douglas Adams skrivit. Står det att läsa om en religiös robot sittandes till häst i ödemarken, redan i första kapitlet i boken. Kanske kan 'robot-teknik' ses som en religion, med tanke på skärmberoendet i 'vår tid'. Den binära koden sägs ha uppfunnits på 1700-talet. Men tveksamheten har funnits något längre. Skall jag följa förslag ett eller avstå (noll resultat). Är du en etta på tidsdagar, men en nolla på torsdagar? Vad händer på torsdagar mellan klockan tretton och fjorton? Då har elefanterna fallskärmsövning. Varför krokodilerna är så platta? Jo, de ligger på latsidan i djungeln mellan ett och två. Det där fick jag veta av Lisbet sju år, redan på den gamla goda tiden.
2022-06-22

  TrollTörnTrappan VIP
Dikt till en dator..?
2022-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP