Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis!! Smarta ryska människor! Så sanktionerna är för oss i slutändan.


Den ryska rubeln har stigit till sju års högsta mot dollarn

Den ryska rubeln har stigit till sju års högsta mot dollarn på Moskvas valutamarknad, uppbackad av kapitalkontroller och löftet om framtida skattebetalningar i slutet av månaden när regeringen presenterar sin nya budget.

 

Rubeln steg 1,2% till 55,75 mot dollarn och nådde 55,44 tidigare, den högsta nivån sedan början av juli 2015,

 

Rubeln steg 0,6 % till 58,49 enheter mot euron och närmade sig den högsta nivån på nästan fem år, på 57,10 enheter för en euro, som nåddes i maj.

 

Den ryska valutan, som har blivit världens bästa valuta i år, backas upp av Rysslands höga exportintäkter och en kraftig nedgång i importen, tillsammans med ett förbud för hushållen att ta ut sitt sparande i utländsk valuta.

 

Beslutsfattare använde Rysslands årliga ekonomiska forum i St. Petersburg förra veckan för att belysa rubelns senaste styrka.

Rysslands förste vice premiärminister medger att rubeln är övervärderad

Det finns farhågor för att detta kan påverka ekonomin, som är på väg mot en recession mitt i hårda sanktioner för vad Moskva kallar en "särskild militär operation" i Ukraina.

 

Vice premiärminister Andrei Belousov sa att rubeln var övervärderad och att industrin skulle vara mer bekväm om valutan sjönk med 70 till 80 enheter mot den amerikanska dollarn.

Den aktiva diskussionen om en "korrekt" rubel visar att det finns oro för effekten av den nuvarande nivån på budgeten och importen, sa Dmitri Polevoi, investeringsdirektör på Locko-Invest.

 

Finansminister Anton Siluanov sa på måndagen att finanspolitiska regler bör fastställas för att hjälpa till att bygga upp reserver och stabilisera rubeln.

 

Den här veckan kan rubeln öka sina intäkter, eftersom företag måste betala skatt, vilket exportorienterade företag vanligtvis omvandlar sina intäkter till dollar och euro.




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-22 04:02



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Grattis!! Smarta ryska människor!
Så sanktionerna är för oss i slutändan.
2022-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP