Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar

Fåglar ger sommaren vingar
när högt i skyn de sig svingar
och fyller vår värld med kvitter.
Sädesärlans vippande stjärt,
och fiskgjusen som dyker tvärt
när något ätbart den hittar.

Trastars mångfald och lärkans drill,
Storkars gästspel, gökar därtill,
finkar, svalor och näktergal.
Hela naturen får nytt liv,
man lockas till att bli aktiv,
gå till stranden och skogens sal.

Fåglarnas tilltro till sommaren
utspelas på naturens scen.
Bo ska byggas, ungar födas,
insekter fångas i flykten.
Fåglar ger vingar åt rykten
om allt som lever och dödas.

När sommaren går mot sitt slut
hörs flyttfåglars avskedssalut
över berg, dalar och vatten.
Men alla de som här stannar
förblir våra trogna grannar
vid höstglöd och vinternatten.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 70 gånger
Publicerad 2022-06-22 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström