Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grundskollärare Edvard Dalén

Grundskolelärare Edvard Dalén
känner att kraven på att vara lojal
med de som bestämmer
på hans arbetsplats
är som en bläckfisk
som omfamnar honom
låser armar och ben
och drar ned honom
under vattenytan

Därför går han upp mitt i natten
kokar vatten till en kopp te
Sedan sätter han sig
och försöker andas lugnt
medan han tittar på tomma gator
upplysta av gatlampornas gula sken

Han nynnar på en schlagerlåt
vaggar lite med kroppen av och an
som om han blev tröstad
av en osynlig kvinna

Gunnar Dalén plockar ut
ett knäckebröd från skafferiet
lite kvarglömd lax i kylskåpet
och gör en macka
med lite majonnäs på

Sedan återvänder han till sängen
tänker att den där bläckfisken
var bara en ond dröm
Nu måste jag sova
om jag skall orka
möta mina elever kl 8:15

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-06-23 11:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Dessvärre är det många lärare som har det på samma sätt, en del går i pension i förtid, anda söker tjänster på andra skolor med förhoppning om att det skall kännas bättre där.
2022-06-24

  Blomma-Stjärna VIP
en bra och inkännande beskrivning på hur drömmarna försöker väcka upp oss för vad som är ---------- när samhällen fungerar är lojaliteten bra men när saker inte stämmer behövs rebeller - ( civil olydnad )
2022-06-23

    Lena Staaf VIP
Fint men lite sorgligt också. Läraren kände nog sig inte riktigt nöjd med kanske övermänskliga krav i skolan.
2022-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP