Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkliga orgier zw

Teknokraten Nikolaus Nord, känd för sin bakåtlutande gång, där han ofta måste ta ett tag om höfterna för att motverka gravitationen, alltså den kraft som inte enligt den nya fysiken längre är gravitation, men duger att bygga en bro efter; ett alternativ är att han stoppar händerna i fickorna och trycker dem framåt, men det händer också att hans syster kommer med på promenaden och går bakom och trycker på axlarna, ganska obekvämt för henne; det gör hon två gånger i veckan, efter högmässan på söndagar och efter krogbesöket på onsdagar; hon är då alltid på gott humör, påmind om vilken god människa hon är och hon dricker inte heller för mycket; med sin klädsel liknar hon Gröna Damen som kan ses på Domberget i Tallinn vid den rysk-ortodoxa påsktiden, har räknat ut att levnadsstandarden på ön utmed kusten höjts motsvarande en ostskiva á 70 kalorier, samt två kapsyler vodka.




Skapa | Skriva av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 202 gånger
Publicerad 2022-06-23 16:28



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Som "språklig orgie" betraktad är denna mening, underordnad som den är i en rad inskott och bisatser, ett utmärkt exempel på det teknokratiska ingenjörsspråk, som hotar att dölja det väsentliga innehållet i ett enkelt narrativ, nämligen att Nikolaus Nord har räknat ut en viss levnadsstandard på en ös kustremsa. Kul!
2022-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP