Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett glas torrt vitt.


Borttappad signifikans och moral


Det verkar som att vi snart är helt okänsliga för mängden lögner i våra maktmedia och den skriande bristen på moral och jag talar då om nationell nivå: "Vi i väst".

Jag talar om förmågan att hålla löften och hålla sig till sanningen och stå upp för sina vänner. Vänner som efter hand, då vi har liberaliserat allt, ersatts med besvärande utgiftsposter och transaktionellt tänkande, "kliar du mig så kliar jag dig", utan hänsyn till vem man gett sig i lag med.

Hela världen håller på att skifta bort från väst. Vi går inte att lita på, vi är omoraliska och dekadenta, vi manipulerar och korrumperar och är som pricken över i:et könsdysforiska och alltför inkluderande.

När Biden tillträdde gav jag en lista på länder som skulle bli tvungna att tänka om och det ser nu så ut. Efterhand som gamla u-länder tar sig ur den förnedrande sitsen så har jag full förståelse för att de, inte längre desperata, informerar sig, bedömer och omvärderar. Kanske kineserna inte är värre herrar än de förra som ville ta barnen ifrån dem?

När yrkesflyktingar tar första bästa transporten ut blir tanken att kanske de gamla herrarna i Sovjet ändå inte var sämre än de som efterträdde dem och odlade dödliga virus och drog in länder i krig de ville skulle vara för evigt. Blev världen verkligen så mycket bättre efter järnridåns fall?

Jag sa, "dags att skärpa sig" men har full förståelse för den som i ljuset av vad han kan se och höra, tackar nej till en förlorare som viftar med sina sista tusenlappar. Ja, jag talar om Biden, Macron, Johnson, Bryssels kommissionärer, icke-statliga organisationer (NGO) med statliga pengar och ett väldigt osunt intresse för unga, om Maggan Andersson och hennes lille kerub Johansson och vapendragare Hultquist och all deras opposition som bara räknar ned ondska och korruption med en procent i valmanifesten och nöjer sig med samma procent i skattesänkningar.

I det här perspektivet kan man t o m anse att den kolonisation som pågår av Sverige, Tyskland, Frankrike, Italien och några västländer till är par for the course.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-23 16:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen