Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Översten som bar Putins "hemliga portfölj" hittades skjuten

Översten som bar Putins "hemliga portfölj" hittades skjuten i huvudet

 2022-06-23 16:19

Vadim Zimin, en överste som bar en portfölj med Vladimir Putins kärnvapenkoder, hittades skjuten i sitt hem nära Moskva. Han ligger just nu på intensivvård, skriver Kyiv Post.

 

Överste Zimin, 53, pensionerad från Federal Security Service (FSB), var ansvarig för att transportera portföljen som alltid följer med den ryske presidenten. Han har haft befattningen sedan hans tidigare arbetsgivare, Boris Jeltsin, var ledare för Ryska federationen.

 

 

Den "hemliga portföljen" tros innehålla Kremls strategiska kärnvapenrobot, innehåller en personlig nyckelkod och är under övervakning dygnet runt.

 

 

 

Zimin har tidigare setts med en "kärnkraftsväska" med Putin, och portföljens närvaro anses vara

 

som ett symboliskt hot mot väst.

Zimin hittades i köket i sin lägenhet i Krasnogorsk, Moskva-regionen, på kvällen onsdagen den 22 juni.

 

 

Ryska statliga medier rapporterade att tjänstemannen "försökte begå självmord" och upptäcktes av sin bror "i en blodpöl".

 

 

Zimin ska ha fått en skottskada i huvudet och en Izh 79-9TM luftpistol hittades i närheten.

 

 

 

Händelsen kommer efter att det nyligen meddelats att Zimin kommer att utredas brott för påstådd bestickning och att översten satt i husarrest.

 

 

Zimin har förnekat anklagelser om mutor mot honom, med hänvisning till hans nya jobb inom tullen.

 

 

Händelsen har väckt misstankar i internationell press, efter en våg av mystiska incidenter och dödsfall som involverar högt uppsatta ryska tjänstemän och personer nära Putin.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-06-23 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP