Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En betraktelse av en ukrainsk flyktingfamilj.


På flykt från kriget

Midsommar i all sin motsägelsefulla prakt.
Ett barn som springer med rop och skratt.
En mamma med tårar, av glädje?
En äldre man med krycka och hatt.
Dolt under ytan en tragedi.
Men dans, skratt och lek
får stunden att bli
en oas i kaos.
En minneslucka,
Där barnet kan leva
Ett rimligt alternativ.
Mamman tittar upp och ler lite vagt.
Hoppet finns
Men det är tydligt svagt.
Hon viskar ömt.
Jag saknar min man.
och barnet sin far.
Skrattet och leken
Är allt hon har kvar.




Fri vers (Fri form) av Thomcover
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-24 17:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Sorgligt, men fint skrivet!
2022-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Thomcover
Thomcover