Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hört vid en midsommarstång


30 grader och sol. Några unga vuxna satt och såg på hur midsommarstången restes.

- Dô …varför firar man missommar … ejentligen?
- … Jo öh … de e för att dom har… plockat färdigt, öh plockat färdigt … stången då.
- E de för att de e mitt i sommarn..?
- Ja, precis!

- Fan om de va så här hela sommarn i Sverige så skulle man aldrig behöva åka bort!

Senare hör man lekledarens högtalarröst borta vid stången berätta att på midsommarafton brukar flickorna plocka sju sorters blommor och lägga dem under kudden och …

- Varför ska de vara sju, och varför ska bara tjejerna…
- De e väl för dom ska träffa sin fästman!
- Ja, ja!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunwale VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-24 23:19



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Roliga observationer..! Närmast tautologiska självklarheter blandar sig med befogade undringar + en nödlösning?
2022-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP