Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dag & Natt

dagen ljuger
lägger ett babyblått täcke över oss
likt en överbeskyddande mamma
som isolerar sitt barn
håller det tryggt och ovetande

men natten
lyfter långsamt bort det bländande täcket
visar upp sig naken stor och vacker
helt ohämmat med inget att dölja
kastar oss ut mitt i rymden
och gör oss delaktiga i oändligheten

mot ett svartlila sammetstyg
miljontals vita pärlor
hypnotiserar
och medan gryningens första strålar träffar
jord berg och hav
lämnar natten tillträde och går tyst tillbaka
med ett svagt leende
och hemligheten gömd bakom ryggen




Fri vers (Fri form) av Johan Carlberg
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-26 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg