Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MERA ABORTER OCH STERILISERINGAR

Hören så ! ni missbildade hjärnceller,
för att lösa världsproblemen i Sverige
bör 1920-talets motion 1922:38
återinföra sterilisering av sinnesslöa,
sinnessjuka och där arvsanlag kan
komma till en betungande belastning
på samhället,
där påtaglig risk för kriminalitet,miss-
bruk av rusdrycker och narkotiska
preparat kan antas.

Då de mest påtagliga instinkterna däri
de heliga könens outtömliga lust och de
omättliga magarnas hunger är lika obot-
liga som livet självt,
bör regelrätt sterilisering för att skydda
rikets säkerhet instiftas i grundlagen.

Många ångestfylda knickedicker avhjälpa
sig med självsanering när de knäcker nacken
i sina desperata försök suga av sig själva.

Sålunda komma kontroll över knullandet
att snarare bli regel än undantag och
aborter till en stadsfäst lag samt födslo-
kontroll och statistik i avgörande
om arbetsmarknad och bostadsmarknad
kan tillgodose populationen dess behov.

Möjligen kan icke önskvärda foster komma
att användas som sköldar vid ev anfallskrig.

Någon invändning på detta förväntas
icke men i de fall någon obetänksam fjant
ändå försöker sig på att göra sig besvär
komma konsekvenserna av sådan uppstudsig
fräckhet att bli av det slag någon aldrig skådat
förut.

Notarius publicus




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2022-06-26 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP