Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Problem med en avlastnings-yta?)


**Ur minnes-förrådet. ..**



Det finns ett tomt skåp
som var fullt med olika
Varor mestadels plåtburkar
2 kg kaffe som pyste ut sin
Arom i hela köket
När man öppnade upp den
med konservöppnare

Och tonfisk i gelé vart
tog de vägen i sina burkar?
(Som var så gott)
Varor från 60-70 talet
som ändrat karaktär

Och det numer mest förbjudna:
Den gula lakrits burken med
Dansande glada lakrits-negrer
som alltid stod högst upp
För att undvika små fingrar
i onödan(som nu är storvalkiga)
Eller burkar med konserverad
Valkött. Fy o skam (bara nån
enstaka aningslös gång.)

Ingen i ett avlångt land
Har välan ett tomt skåp?

Rengjord efter decennier av
Användning. Sedan ska det
Nymålas i vilken färg. ..?

Skåp är ju till för att fyllas
på och användas


Hela världen är ju full
av saker att fylla upp
den med,men med vad?

Kanske bäst riva det
och stoppa upp nån
Elektronisk pryl istället

Men de drar så slösaktigt
med Energi?

Tänk att ha ett sådant
Lyx-aktigt problem!

Det är nästan så man skäms.
När Ryssen bombar sönder
Ukraina och folket där i små
bitar

Bäst att sova på saken
Man kommer nog på
nånting att fylla upp
det med så småning
om.Varför alltid jäkta
sådär i onödan?

Nu är ju äntligen
Sommaren här med
sitt eget överflöd

Kanske konservera
en massa grönsaker
och bär?

Men det finns ju frys!

Nää som sagt man
kommer nog på nån-
ting- eller hur?


















Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-26 10:03



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Intressant med dina tänk och på gamla skåp och skafferier av insyltat och in saftat som man fann mycket av i farfars skafferi.
2022-06-27

  Kungskobran VIP
Livets skafferi finns där, det är bara att ta för sig, härligt skrivet.
2022-06-27

  Emanuel Sigridsson VIP
Eftersom varuismen äger stor självtillit tror jag det ordnar sig.
2022-06-27

    Lena Staaf VIP
Rolig fundering om det lilla livet i skuggan av världens hemskheter.
2022-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP