Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insekter

En humlas rofyllda brum,
naturens bästa signum
för lättsam pollinering.
Men getingens envisa
surr ger mig ingen lisa,
den är för mig en niding.

Spindlar avskräcker många
och är svåra att fånga
men kan spinna egna nät.
Maskar krälar och har sej,
men är väl annars okej
om man gör en slags enkät.

En fjäril är en skönhet
av mycket hög dignitet,
pryder sommarens palett.
Trollsländan har ett skimmer
ögat gärna förnimmer,
den gör sommaren komplett.

Myrors ihärdiga flit
framgår av deras esprit,
att dra sitt strå till stacken.
Myggan är lika envis,
något av en expertis
på blodsugarattacken.

Nyckelpigan är omtyckt,
lite klumpig i sin flykt,
”drängar” finns av samma sort.
En mera sällsynt insekt
är ekoxen, värd respekt.
Stor i skalbaggars kraftsport.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-06-26 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström