Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hel sommar

Dyker i långhöjd
bland dödsfridens båtar

Det bolmar och ryker
ur båtarnas gåta

I arkipelagen

Älskad och fri

Slagen
men fångad av ett tärneskri

Att välja
eller
att
låta bli

Tärnan och stjärnan
med fisken i näbben
det är mitt på dan
fast den lyser så starkt

Tre pickande hjärtan
en fågel, två dårar
som älskar och älskar
och dör i sin dumhet
som läkt oss till tystnad

Vi är hela nu

Som vi vara kom’ vi bli

Bland tärnor och båtar
lanternor och låtar
i sorlet av grannskap som skapar ett vi

som inte lämnat oss
trots vår sorti

vi gråter och skriker, vi lider och slåss
men det vi lämnat här
det lämnar aldrig oss.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-26 20:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jomen denna tycker jag ruktigt mkt om. Blandar, lekfullhet, rim/rytm med djup.
2022-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP