Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Land, och du – en dikt till Sverige

Tyg-rad som flyger
landskapets ränder
blågula tyger
sydda av händer
rader som vinkat
som fallit och dött
som bränts och begravts
men som aldrig förblött

Land, och du taltrast
så glatt på min lunchrast
en sång om en sång
om en sång om en sång
där tistelskuggors mörker
i ringleder vilar
i moll på ett näs
aprilbäckar strilar
längs längder av vårfågelsolon
vart flöjtljudet sjöng
ditt älskade namn

En gemensam hamn.




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-26 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP