Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midsommaraftonens betraktelse. Leve Rousseau!


När solen står som högst

Min vita varg,
i din svarta skugga
ser jag vår
gemensamma natur
vacker, vild och fri,
i kulturens ledband
vandrar vi,
när solen står som högst
släcker inget vatten
våran törst,
när segerns sötma
smakar bittert
vill jag lossa,
lossa banden
om så bara
för en dag.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-26 22:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
P.S. Skandal att du inte har en miljon applåder på dina dikter. D.S.
2023-04-10

    ej medlem längre
"när segerns sötma
smakar bittert"
Insmuget där nästan som i förbifarten, och lätt att missa, men det var orden som fick mig att frysa till vid denna dikt. Så väl formulerat om vardagen. Att ha fått det man drömde om men ändå skava ibland. Det blir bittert, för man borde vara glad.

Men det är förstås inte det utanför som skaver, utan det inuti, och det kommer fortsätta att skava oavsett vardag tills man rett ut varför törsten aldrig slocknar.
2023-04-10

  Daphne VIP
Väldigt vacker bild, en unik betraktelse av en annars ganska förutsägbar dag!:)
2022-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP