Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Godhetens Växtrike


Prosaiskt liv

Dagarna går som vanligt på

När jag skriver ensamen och blå

Var och en har sin poetiska stil

Som lyser igenom i en begåvad handstil

 

För jag lever ett lugnt prosaiskt liv

Mitt i förändringens tagna kliv

 

På landet råder ett himmelskt lugn

När sommarbris värmer som en ugn

De dagarna på sommaren är som bäst

I dem trivs till och med en strävsam häst

 

För jag lever ett lugnt prosaiskt liv

Mitt i förändringens tagna kliv

 

En man skrev att han ville mig väcka

Och avslöjade sig i en brysk läcka

Men jag lever ett lugnt prosaiskt liv

Att bli väckt är inte min stil på flera mil

 

För jag lever ett lugnt prosaiskt liv

Mitt i förändringens tagna kliv

 

Landsbygden är en sån idyll

Med grönska och prosaiskt klorofyll

Om du vill ha fart och fläkt?

Är jag inte rätt person som du väckt

 

För jag lever ett lugnt prosaiskt liv

Mitt i förändringens tagna kliv

 

20200229

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-06-27 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP