Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


FRÅN LÄTT BRIS TILL STYV KULING

 

Jag står där på stranden

och lyssnar till vinden

för jag vill lära mig

alla dess hemligheter

hur den ibland

som en mjuk och len sommarbris

kan viska så oändligt vackert

i mitt öra

 

jag står stilla där

invid havet och väntar

ja ett nästan otåligt väntande

på att viden snart skall växla

att den lätta brisen

ska slå om till hård

för att sedan vrida

från hård bris till styv kuling

 

denna vind dessa vindar

berör hela mig

känslan att stå där

och kunna luta sig ut mot havet

just när sanden formligen

viner runt min kropp

då när vinden är det enda

som håller mig upprätt

 

det salta vattnet

når nu också min hud

ja det piskar mot mitt ansikte

med sin urkraft

jag blundar och låter mig

bäras upp av vinden

och just i denna stund

är jag …ett med havet

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-27 08:43



Bookmark and Share


  Den skrivande tysta
Havsvindarna är inte att leka med... Dom gör nåt med en. Vackert skrivet.
2022-06-27

  Kungskobran VIP
Havets kraft är förunderlig.
Känsligt nedtecklat
2022-06-27
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP