Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkliga orgier qw

Ragnhild Kahn, gift med paleoantropologen Sigge Kahn, alltid i fältarbete; de möts dock varje månad, alltid Ragnhild som kommer till Sigge, vill helst ha en tobakshandel, men får inte gehör för det hos sin förmyndare, så hon får bli kvar på tandkliniken där hon arbetstränar efter att ha slitit ut tre advokater, vilket slog tillbaka som en rekyl på ett märkligt sätt.

Den huvudsakliga uppgiften på tandkliniken är att skrämma barn och äldre män. Med barnen går det inte alls. De säger bara ”jag vill inte vara här” och lämnar dagrummet för tandsjuka och köper lite tröstäta utanför.

Det går bättre med äldre män och det beror troligen på att innan hon ger dem den lugnande drycken låter dem titta på statsägd censurerad TV, för att följa upp det med en detaljerad beskrivning av plågor som kan infinna sig i en tandläkarstol. Hon gör det alltid med en nickning åt TV-rutan. Här kan tilläggas att Ragnhild läser Thomas Hobbes varje morgon.

Med en tobakshandel menar hon att hon skulle ha en helt annan relation till kunderna. Kanske till och med barn skulle vilja köpa en pipa, inte alls orimligt att tänka.




Skapa | Skriva av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 372 gånger
Publicerad 2022-06-27 12:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa man kan verkligen fundera över om vår statsägda TV är censurerad. ibland tror jag det. allt ska vara så PK och vi matas hela tiden med vilka som är onda och vilka som är goda. Är verkligheten verkligen så enkel??? Nej, det gäller att tänka själv.

Jag hoppas förresten att Ragnhild och Sigge är lyckliga....det känns lite kluvet?
2023-09-29

    Sefarge VIP
När humorn infinner sig
Blir det ju till riktig rolig
intressant läsning
Vad det nu kan
Bero på?
;)
2022-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP