Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kriget mellan din hjärna och ditt hjärta har äntligen skrivits ner på ett papper. Skriven 2010.


Vem bestämmer?

Skakningar i hela kroppen som visar att man är svag, tårar som rinner som bevisar att man har känslor. Hjärtat som slår ett extra slag visar att att lever, tyvärr.

Vad du än tar, vad du än gör, vad du än säger så spelar de inte någon roll. För du kommer inte vinna. Du kommer inte få som du vill.
Han kommer ta dig, men inte för du vill. Utan för att han vill. Du är fast. Han har dig i sina sylvassa klor och han kommer inte släppa taget. Han leker bara med dig. De är de som får han att må så bra som han gör.

Nu är du fast, ditt hjärta och din hjärna har inte längre egna val. Du bara tror de. Men egentligen är de såhär, de ska jag berätta för dig.

Din hjärna följer ditt hjärta, och så kommer de alltid att vara. Tror du i alla fall. De är inte så. De är din patetiska hjärna som styr allt! Ditt patetiska lilla liv kan du inte skylla på någon annan. De är ditt fel. Din hjärnas fel. Alla säger: - följ ditt hjärta. Ditt hjärta skickar signaler till din hjärna och de betyder egentligen ingenting. De är hjärnan som säger vad dom betyder. Den säger vad du känner beroende på hur du mår. Hjärtat har inget med de att göra, de enda den gör. De är att skicka falska signaler som sedan din hjärna omvandlar till antingen leende, gråt och skratt.
Vad väljer du? Att bestämma över dig själv eller låta alla dina intryck från yttre världen bestämma?




Fri vers av Anna-Louisa
Läst 37 gånger
Publicerad 2022-06-27 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Louisa