Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG SKREV NY JUNIDIKT IGEN.



NÄTFÅNGST

I natten mötte jag en man
han frågte en fråga svår.

frågade där vi sida
vid sida gick,
hur svår stigen
till frälsning kan bli

den natten mötte jag en man
som lärde mig ta
ett första steg mot Gud

Steget heter Försakelse.

Törneströdd stigen är,
kantad med goda föresatser.
Skriar om frälsningens fröjder,
men stegen du bör gå.
Förblir sju, likt veckans dagar.


Ariadne som blickar ner
från sin himmel.
Vad gav du oss dödliga,
som så enkelt förfördes.

med din skönhets glans
gav du oss hjälp
att komma ur onskans
och förvirringens labyrint

kände du då vi hjälplösa
nattgalna följde dina
erotiska danssteg
kände du en aning

Medlidande.

SUBKUTANT

jag vaknar en morgon
när saknad och tomhet
har flytt från min själ
vaknar en morgon
fridfullt med dej på min arm
ännu vi sov så stilla

Jag vaknar en morgon.
Vet att minnet av dej,
är minnet av lycka.

BÖNHÖRD

Jag vaknar en morgon
ensam men inte rädd
Jag vaknar en morgon
inser att du är borta
Hur kan det vara möjligt

att känna lycka
när något flytt
känna lycka
ingen saknad

Jag vaknade en morgon.

du gick utan kamp
du som var min börda
och min livsleda

Jag vaknar nu varje morgon
och jag är alltid nykter.

Bosse 27 juni 2022.






Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-27 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten