Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Minnen vid kaffestunden i fridfullhets lunden"



Mormor rullar bullar
Farfar steker häck?

Minnet det är nästan
helt Väck

Men den håriga
Invandrar-armen

Tar en tillbaka till
Verkligheten igen

Med en fråga om
man inte vill ha en
kopp kaffe till

Och fyller på

Innan den inneboende
med en nick ens hunnit
svara

Det är mänsklig service
Det,när det är som bäst

På servicehemmet
"Rosa blomman"

Som utsetts till det
Bästa "hemmet" i Sverige

Med sin härliga trädgård
Och boule utomhus-bana

Medans en tanke mal runt
hos den kaffe sörplande
Vårdmottagaren

Varför skällde alltid faster
Sonjas mops så väldigt på
skojaren Rune när han
kom på besök?

Visste den något om
hans
dolda hemligheter ?

Om check-förfalskningar
Och när Polisen kom och
tog honom under Fotbolls
VM-1958?

Nääe det måste vart nåt
Annat Djuriskt som kom
Ivägen och sånt man ej
kan förstå- än idag




Så trist att man inte
kommer ihåg alla
Detaljer längre?

Och Alf som sitter på
Hemmet,och det gör man
ju förresten själv också
Skrattar till lite halvhögt

-Mera kaffe?- Nej nu
Får det vara nog!

Ryter till mot den om
-tänksamme Vårdare

Som surt går där ifrån
Och tänker:Stackars så
går det när man ätit för
mycket griskött här i
livet. Alltså!

Men när Trubaduren
anländer med sin luta
Och gitarr, sen tar fram
Nothäftet och börjar
sjunga Evert blir allt
till den idyll igen. ..

Som det ju ska vara,inuti
ett prisbelönt välfung
-erande Servicehem

Skam vore väl annars?

Medans Måsar skriande
ovanför
far svävande fram o åter

Som om de inte hade nåt
bättre för sig än att förgylla
Tillvarons idyll!














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-28 08:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbart härlig idyll satir
2022-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP