Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


VÅRT ÖDE FINNS DÄR ...FRAMFÖR OSS

 

Vårt öde det finns där  

framför oss

när vi ser allt detta vackra

omkring oss

allt detta underbara som vår natur

erbjuder oss

 

en gnistrande daggdroppe

på ett blad

en flytande barkbåt

där i bäcken

ett segel långt där ute

på havet

 

så om vi nu sluter

våra ögon

och drömmer oss

bort

så slår oftast verkligheten

sagans skönhet

 

vi vet att det bara är så här

vackert

vi som kan göra

skillnad

vi tar all denna skönhet

för given

 

världen den är vår och kommer så

att förbli

så låt den få vara lika vacker som den alltid

har varit

ja så låt nu vår underbart vackra natur

…få leva

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-28 09:07



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En underbart vacker bild!
2022-06-29

  Öknens Ros VIP
Naturen, den skönaste av allt vi har.
2022-06-29

  Den skrivande tysta
Vilken hyllning till naturen!
Och vilken bild!
2022-06-28

  Kungskobran VIP
Kom att tänka på Evert Taubs
Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill, jorden vi ärvde och lunden den gröna.
Vildrosor och blåklockor och lindblommor och kamomill låt dem få leva, de är ju så sköna.

När jag läste den fina dikt
2022-06-28
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP