Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här vilar många ledsamheter

I



På kort sikt
känns det väl inget vidare

På lång sikt
känns det väl inget vidare

Livet är en slags återklang

Kanske dags tacka av alla tuggor,
alla inihelveten,
alla presens particip

Det genetiska presentkortet
är uttömt

Klagomuren har stängt för säsongen

Sommarkaféerna har slut på kaffe

Timmarna går på knäna,
minuterna har brist på sekunder




II



Bergen står och stampar
i bävningarna

Haven kastar sneda tsunamiblickar

Planeten girar i sömnen

Den kosmiska rovdriften
når ända in i dagslägen
och nattläger

Grundämnena har fått andra uppgifter



III



Diktsamlingarna töms med skottkärra
med bokstäverna i oordning

Romanerna slutar på första myggbettet

Historieskrivningarna stupar i Poltava

Hostattackerna går bet i Verduns skyttegravar

Slutsatserna rycker och kastar
som abborrar på bryggan

Tagelskjortorna hängs ut på vädring

Myggorna höjer lansarna
och anfaller med ett långt, vinande ”aaaah!”,
men slutar som illröda fläckar
på lakanen

Vid Persepolis står relieferna på rad

En ny dag rullar ut spikmattorna






Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-06-28 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP