Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idag hände ingenting av värde att anteckna

dagen gled genom fingrarna
som de flesta andra dagar i kedjan
bundna av nätter, och så går det runt i all oändlighet
eller också inte
för det kommer en tid då kädjan tar slut
vi vill bara tro att den är rund, hängd runt Guds hals
i hopp om evigt liv, söta lögner som vi gottar oss i,
ett kors rymmer livets längd och djup och höjd
allt på samma gång
och tron blir sant om du kan nöja dig med att vara jord, att vara ett träd,
att vara en fågel, att vara ett med allt, med planeten
idag hände ingenting som störde ordningen
inget av värde att anteckna
för att läsa upp för någon
i morgon





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-29 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP