Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE TVÅ MÄSTARNAS MOTSATSFÖRHÅLLANDE

De var de två mästarna som möttes
av en slump i tidernas begynnelse,
och blev ett par,
där den ene var bra på ingenting
och den andra på någonting.

Det visade sig med tiden att ingen-
ting kunde existera utan någonting
och utan någonting kunde inte
ingenting existera,
de blev det perfekta paret i retorik
trots att de aldrig kommit överens
om någonting,
sedan tidernas begynnelse.
mera än det faktum att om någonting
finns beror det på att ingenting finns
för utan ingenting skulle det inte finnas
någonting så på det viset bekräftar de
sin existens i ett motsatsförhållande
till varandra.

-

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-06-29 02:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP