Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar ett foto från pixabay


Dagens illdåd avsnitt 6

Hallå Hallå sa Hector , var tog du vägen Malin ? Vad hände ?

Ja, vad hände sa jag , vem sjutton är det där ? För det är inte min syster Karin , det känner jag i hela mitt hjärta .
Vi va som ler och långhalm , alltid tillsammans .

Nu får du berätta vem du är sa jag och stirrade på den där kvinnan som såg ut som Karin men det kunde inte vara hon.

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja sa hon , kommer du ihåg när vi va små flickor och lekte uppe på vinden . Då hittade du ett papper om våran mamma och pappa . Där stod det att mamma hade fått tre flickor men det kunde väl inte stämma sa vi båda i mun på varann.
Det va ju bara vi två.

Just nu spelar ditt huvud dig ett spratt och det snurrar säkert därinne för fullt nu , du va den av oss som hade / har ett sjätte sinne.
Det va precis som du va en dag före oss andra i klassen till exempel. Du visste vad som skulle hända . ibland va det lite läskigt .

Men nog om detta , för ett år sen när olyckan hände och jag drunknade men egentligen gjorde jag inte det . För det är såhär att det är jag som är Malin och du som är Karin. Hur ska jag förklara detta ?
Nu stirrade både Hector och kommissarien på oss och skakade på huvudet .

Malin kunde vara under vattnet i 5 minuter , jag lärde mig det på sommar lägret vi va på , minns du Karin?

Jag tror vi måste ta det lite lugnt ett tag , andas djupt så vi förstår vad som händer här sa kommissarien.
Nu tittade Hector på mig så konstigt , han visste att jag inte va Malin utan Karin.
Hur kunde han veta det ? Har han också ett sjätte sinne?

Så måste det vara . .
Detta blir allt märkligare och märkligare . .

Fortsättning följer. .




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-29 09:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP