Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Däggdjur

Homo sapiens är vår art,
av de flesta ansedd som smart,
men det kan man diskutera.
Tvåbenta är vi som apan
King Kong vi sett på skyskrapan
Fyrbenta djur är nog flera.

Lejonet anses vara kung,
som sådan försedd med en pung,
i den mån det är en merit.
Giraffens hals är mycket lång,
men det kan vara till förfång
om den får problem med bronkit.

Björnar, vargar, rävar, lodjur,
träffar vi på i vår natur,
vare sig vill eller ej.
Förutom de som hålls på zoo,
har vi vår folkkäre Baloo,
som säkert roat dej och mej.

Men detta var en parentes,
på safari kan gnu beses,
liksom zebror och hyenor.
En imponerande gigant
är den vi kallar elefant,
som får avsluta min sejour.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 65 gånger
Publicerad 2022-06-29 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström