Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stafetten svettas ännu mellan fem poeter. G gav mig orden "tårtan, snarkningar, jubel . Tillfört 18 egna så blir 21 ord. Fotat mitt resultat av valkompass från Gbg Univ. via Aftonbladet, medelposition baserad på samtliga frågors extremt motstridiga vägar


Trots Skilda Håll Nära Mitten (stafett 51)

 

 

Tårtan delar mig itu;

splittrar oss åttafaldiga villovägar

 

instämmer fullgott hälften,

utspottar kritiskt resten

 

Riksdagskammaren framkallar snarkningar;

ur krigshelikoptrarna

sjunker jubel

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-30 23:58



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, snacka om att vi står i valet och kvalet. Det finns inget entydigt svar på vad som är rätt. Framtiden får utvisa. Bra sätt att säga det på.
2022-07-02

  Cikoria Blå VIP
Här var det politik.
Lika solklar och förståelig som vilken text som helst som handlar om sådana viktiga saker.
Att texten är på endast 21 ord gör det inte sämre, snarare tvärtom.
2022-07-02

  lodjuret/seglare VIP
Stenpartiet är till för alla som har en far som heter Sten. Schackpartiet är till för alla som spelar schack om 'Ingentingpartiet' är för alla som tycker 'ingenting' om en journalist skulle få för sig att fråga dem. I en del länder går det visserligen att tänka, men säg ingenting om någonting för då åker du 'på en propp', mental härdsmälta alltså. Texten tål att tänka på. Egon menar på att 'allt går att tänka sig'. Välj ledare ur skådespelarfacket. De regerar världen ändå.
2022-07-01

  TrollTörnTrappan VIP
Som jag förklarade närmare på annan sida :

Svarat på flera aktuella valkompasser. Såhär pass splittrade kan resultaten framstå.
Enligt frågorna från Gbg Univ. via Aftonbladet blir min position närmare den faktiska mitten än något enda parti befinner sig.... Baserat på samtliga frågor i genomsnitt, som sinsemellan snarare drar åt extremt motstridiga håll.

Oavsett vad procenten säger : Finns inget parti längre som jag instämmer mer än hälften med, och inget parti som jag är helt emot på alla punkter....
Så måste välja särskilt brinnande frågor - om det ska vara någon mening att rösta på någon.
Dem som agerar som kompletta motståndare kan ändå få samma grad av sympati//antipati i min åskådning.
2022-07-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP