Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur Journalistisk källskrift ©Coverdesign :Sten Wiking


OM STAFETTLÄKARE VAGABONDERANDE KOMMUNPOLITIKER OCH POLISER

Den undervegetation utöver den normala
tystnadskultur som omfattas av en dold
sekretess som går utanför radarn för
observant kontroll där en redan lagstadgad
sekretess ibland används för att dölja insyn
om konstig aktivitet har förekommit i en
kommun,inom psykiatrin,kriminalvården,
polismyndigheter och i all övrig betydande
verksamhet i ett demokratiskt samhälle
blockeras därmed och kan där tjänstefel
begåtts av en kolega bli skyldig till skydd-
ande av brottsling.

Att anställda ansvariga runt om i landet
plötsligt säger upp sig och byter ort och
tjänst behöver granskas grundligt i de
faktiska bakomliggande omständigheterna,
men är det allmänna förtroendet för Jo,
Jk mfl bestående i förhållande till deras
verksamhet och resultat är frågan,
när inte ens de allmänna domstolarna
i Sveriges rättsväsende har svenska
folkets förtroende utan måste prövas
från fall till fall i Europadomstolen.

Det finns en kriminalhistorik där poliser,
advokater,åklagare,nämndemän,kommun-
politiker,läkare,lärare,psykologer och
mentalvårdare,riksdagsmän och övriga
förtroendevalda i det demokratiska
samhället är dömda för grova brott som
alltså icke innan anställning förekom i
brottsregistret utan tillkom under tjänsten.

Kanske dags börja forska på den mänskliga
hjärnans brottsliga intellekt igen och återgå
till kriminalantropologins fader Cesare
Lombroso (1835-1909)
vars teoretiska studier blev ödesdigra för
zigenare,judar och andra som bedömdes
vara degenererat belastade av naturen med
kriminella arvsanlag.

-----
Avbryt inte dem som håller på att begå ett
stort misstag,utan låt dem tro att ingen upp-
täckt dem,så att när deras tro på att lyckas
fullfölja sitt uppsåt är nära förestående
överraskande överrumlas av att hela tiden
varit iakttagna.

Följdverkningarna av ett sådant avslöjande
kommer därmed få stora konsekvenser på
allmänhetens tilltro till det demokratiska
samhället.

-



-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 180 gånger
Publicerad 2022-07-01 06:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP