Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Strindbergiana (117)


ÅGUST OCH DEN SKENHELIGA OTADLIGHETEN

-Dramatiserar han icke nu i över-
driven desperation.

Ågust : Nä men ! fortsätt spela
otadliga ni precis som intet hänt,
att solen skiner trots ösregnet,
uppehåll skenet med fina fasader
och sminkade anleten med välar-
tikulerad retorik som kluvna
tungomåls andedräkt söver likt
opium och låt aldrig verkligheten
tränga sig på utan förvanska och
begrav alla vittnen levande.

Förfalska alla dokument, baktala
och förtala er broder och syster.

Lev i ständig social paranoia och
beväpna er med lögnens svärd,
att så fort sanningens huvud sticker
upp avlägsna densamma.

Sov alltid med ett öga öppet med
nära hand till revolver.

Den sociala tvångströjan har även
påklätts skyddsväst.

-Har er make alltid haft en sådan
negativt pessimistisk syn på sina
medmänniskor.

Frida :Han har inga medmänniskor
för han anser alla är emot honom.

Ågust : Den som vika ifrån det onda
var och ens rov blifva.

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2022-06-29 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP