Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En utmaning dök upp på FB med ovanstående tema. Skrev om en dikt från förr.


Bön för en tvivlare

I tystnaden bor sorg
Väcks
Av natten
Faller över allt
Som var
Faller över ord
Som sas

Tvivel

När liv lämnat jord
Är det då som själen vakar
På morgonen när saknad vaknar
Ber om sanning
Inte tro

@Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-30 00:43



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Som jag ser det finns sanningen om allting alltid inom oss. När vi är redo finner vi den/ eller medvetandegörs vi om den....
Det finns stor igenkänningsfaktor i diktens ord för vem har inte varit med om att det i nattens mörker (vargtimmarna) väcks sorg och tvivel, ånger och förtvivlan?
2022-07-09

  Emanuel Sigridsson VIP
En meditativ text ur verkligheten, med en bedövande första strof som lägger sorgflor över händelse och ord. Utan att veta vilken händelse och vilka ord växer de ändå underifrån, starkt, kännbart. Första strofen tycks ha sina ord vägda i en vågskål, melodiska och fyllda av verklighet.

Texten bryts av med tvivel och detta tvivel förekommer den sista strofen som visar på en fullvuxen människa med sin fråga i den verklighet som är. Kräver det rationella. Sanning istället för tro.

En text som denna handlar i min läsning om andlighet mitt i varat. Det är där sanningen finns som jag ser det.
2022-07-01

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
2022-06-30

  Koloristen
Det finns självvald "tro" som inte frälser. Den är lika farlig som otro, och tvivel. Det är inte väl att halta på bägge sidor. "Bli frälst - eller gå förlorad!", som en namnkunnig predikant en gång utropade.
2022-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ingen tro utan sanning.
Och vice versa.

Det ska alltid daltas med tvivlet. Tvivlet ska glorifieras. Man kan gömma sig bakom det.
2022-06-30

  Ulf Carlsson VIP
Rubrikens paradox droppar ner i de korthuggna versraderna som salta tårar.
Paradoxal framstår också förhållandet mellan sanning och tro - tvivlarens dilemma!
2022-06-30

  SatansSon VIP
Mycket bra
2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP