Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Tankebanor bakom kulissen. .."




En sanning
som är halv.
är ju aldrig hel?

Att Sverige är
Tryggare från
angrepp av
Fiende

Är sanning,men
med modifikation

Å andra sidan
Har vi då,skyldighet

Att ingripa vid
anfalls-attacker
på andra medlems
-stater!

Danmark har redan
Trupper i baltiska
Länder

Om medlemmar
Hamnar i luven på
Varandra

Vilken av dem skall
Då stödjas av Grekland
eller Turkiet? Hmm.

Det ordnar nog alltid
upp sig,med den saken

Vi har ju ej lovat Turkiet
Slå Grekland på käften
ännu. ..( men lovat en
massa annat?)


Sanningen om krigsrisk
Med medlemskap i NATO
är ju den att den har ökat!

Särskilt just nu i detta
skede,med ett III-Världs
-krig hängande i luften

Men risken att bli direkt
Angripen har minskat?

Men istället har den ökat
genom inblandning
i andras krig som då
kan/skall bli vårt?

Ibland är det"ganska"
svårt se skillnad på en
"sanning"om den är
hel eller "bara" halv?


Och vilket är egentligen
värst: halv-sanning eller
halv-lögn?


Don efter person och
tillfälle. Men än värre
när en hel nations öde
Står på spel.

Det brukar man då ej få
reda på förrän efteråt.

Med historiskt facit i hand
Om ens då?



















Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-30 08:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP