Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arameisk pisksnärt



Tranorna ropar bortifrån Västitäsket

Väggarna står vakt omkring mig,
vaken
under ett sommarlakan

I Stora Drömskeppet löper vakan ut
utan klarlägganden

Fädren går – oavlåtligt – till sina fäder

Kropparna är spänningslägen
och språngbrädor för tankar

Mänskligheten
är universums åtta miljarder bästa utsiktspunkter;
hjärnorna blott och bart – och särskilt – platser
i kosmos;
hållhakar på evolutionens revolutionerande saktmod

Stenknäcken utanför köksfönstret i Niemisel
29 juni
gör en radanmärkning i tidens framkant;
en lust för lastbara,
en last för löss, bara

Trots det nytestamentliga påpekandet om fåglar
och liljor
gör sig toppredatorerna besvär

Det var bara en poetisk arameisk pisksnärt

TV-skärmarna vimlar uppskruvade mot de gamla,
som fladdrar som Yamaha NS 1000 M högtalarmembran
i halvdöda slutskeenden

Juni tappar taget i tystnaden som följer på tystnaden




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-30 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP