Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigets och fredens logik

En hök skaffar sig en snabb överblick
tar ställning till olika handlingsalternativ
ett slutgiltigt beslut
innan tankar går över till handling

En höna tar kontakt med en annan höna
lyssnar till en tredje och fjärde
undersöker alla möjliga perspektiv
funderar reflekterar prövar tänker
och vilar i famnen av konsensus

När höken dyker
kramar sitt byte med vassa klor
mättar sig av det varma röda köttet
samlas hönorna för att trösta och sörja

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-30 12:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Håller med Blomma Stjärnas reflektion här!
2022-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2022-07-01

  Blomma-Stjärna VIP
jag tänker på Putins invasion av Ukraina .... vi hönor borde "undersöka, reflektera o pröva" samt "trösta o sörja" men nej, tyvärr, vi offrar kurdernas trygghet och kryper för Turkiet - och förstås U.S.A - var är fredstänkandet o realismen?
2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP