Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abort

En människa skapas
i människan
I kvinnokroppen
startar varje människoliv
och varje liv är heligt
som inte inskränker
på ett annat liv

Kroppar skapar nytt liv
om kroppar vill det
och om kropp är beredd på
ett nytt medvetande
som uppstår när
livet ökar i hela steg
plus en, plus två
eller vad som skapas av slumpen

skulle kvinnor fråntas rätten
till sin kropp utifrån fostrets och samhällets (mannens) behov
skulle vi avstå vår mänsklighet
och medkänsla
för tvång och skuld
där ett nytt liv värderas högre
än ett gammalt

Teknikens och juridikens väg
är inte mänsklighetens väg
vad som är möjligt är inte
allt som är lämpligt
Maskiner är inte människor
Kött och blod är inte liv
Existensen är alltid villkorad
medvetandegraden har gränser




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 109 gånger
Publicerad 2022-06-30 12:42



Bookmark and Share


  Koloristen
"Värdegrundens" floskler om "alla likas värde" gäller inte fostren som aborteras. Allt annat än livsbejakande.
2022-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Fostret är en människa och har av feministerna berövats SINA rättigheter.

Det är Gud som skapat varje människa.

2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3