Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undret att bli man




Kvinnor och samhälle,
politiker och andra ansvariga
är blinda.

På varje lite gosse på förskolan
kanske det går en tiondels man.
På varje tös kan det vara upp till
en fjärdedels kvinna eller t o m
en tredjedel.

Ingen ser, ingen fattar
vad den lille grabben behöver.

Mamma hämtar eller kanske en syrra,
mamma tar emot, mamma lagar mat.

Herre gud ! Och man undrar över
den osäkre, lille mannens
aggressivitet !

Att fråga varför mannen är aggressiv
är en genomidiotisk,
feministiskt mycket okänslig fråga.

Om flickan skulle växa upp utan kvinnor
skulle hon bli lika sjuk.

Vi har såååååååå långt kvar att gå.

Vi ska inte ta avstånd från stackars machomän.
Vi ska visa på deras längtan efter en man.

Idag svämmar homosexualiteten över
och ifrågasätter man den
är man inte pk.

Det
är
sjukt !

Pojken behöver sin pappa
och andra män lika tidigt och lika mycket
som flickor bekräftas från morgon till kväll
av andra kvinnor.

Då behöver vi inte döda och skada och såra.

Har jag fel ?




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-30 18:05



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jo pojkar behöver män fast helst då bra och empatiska män. Och dem är det lite ont om.
2022-07-01

  Kaktusblomma
Om vi nu kraschar industrialismen och tvingas bak till grunden, så skulle pojkar få mycket mer umgänge m pappa eller andra manliga förebilder. Det är nog det som händer när vi tvingas överleva själva i naturen. Jaga mat o bygga hus osv. Det moderna samhället har skapat så mycket nytt som vi lever och anpassar oss i. Ibland kanske vi glömmer bort vad vi förlorar med vårt nya sätt att leva
2022-07-01

  Gunnar Hilén VIP
Jag förstår inte. Texten handlar om att pojkar behöver karlar. Precis på ett lika naturligt sätt som flickor HELA TIDEN har tillgång till kvinnor. Ingen ser detta miserabla missförhållande vi lever med.
2022-06-30

  Koloristen
"Värdegrunden" är inte livsbejakande. Just saying.
2022-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP