Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30 juni 2022


Geijers Norrstjärna

Geijers Norrstjärna är vår
om vi lyfter blicken om natten.

Från himlen lyser
denna skarpa stjärna
med sin starka tro.

Den bär
sin del av himlen
på sina bara,
klara axlar
och varje dunkel natt
lyser den
sitt vita ansikte
inför oss
och utför
i helig trots
sin plikt
utan vila.

Den brinner
och visar vägen hem
för vilsna själar
som om natten
tappat takten
och irrar omkring
och letar,

efter vad har de glömt.

Men Nordanstjärnan
vet efter vad och pekar
med pinnen tillbaka
till stugan därinnan,

där stjärnan alltid delar
sin lyster var eviga natt.

"Vad hon är i himlen,
på jorden är Tro."

Hon påminner mannen
och han går
till sängs i godan ro.

I gryningen vaknade han
i samma säng som han föddes
och hans inre göddes
och förenades med den stjärna
som givit honom sin sinnesro.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2022-06-30 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP