Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JULIDIKTAT.


MACKAN

Två Julidikter

mörkret väger våra ögon
trolös famlar kärlekens öde
i blint raseri bland vänner

på guldvåg blev vår syn värderad
men vem ger till rättvisan ett ode

osedd kan du gå
i din älskades trapp
när natten bliver
i månnedan mörk

snubbla över
kattens svans
endast om du
ögonsyn har

med tankens blinda tilltro
till människans hjärtas godhet
dela då din smörgås med
tiggaren som satt vid din dörr


Helgkväll på Vallen.

Dansant du är, bystfager alltid givmild
bjuder njutning till alla gossar i byn
veckoranson du delar rättvist till oss
blusen din är knäppt.

Juvret kramas, smeklekta spenar fina
kullan endast hennes hand han ju locka
mjölken den söta flödande ned i spannet
törstiga var vi.

© Bosse 2 juli 2022.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-07-02 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten