Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarkärlek

Den heta sommardagen
gick vi hand i hand
bilar passerade
rev upp dammoln
som steg mot den molnfria himlen.

Våra sinnen var lätta som gas
orosmolnen upplösta
som det utsuddade vita strecket
på himlen efter ett flygplan
som andningsbubblor
som stiger upp genom vattnet.

Våra händer sammanflätade
förankrade hos varandra
med råbandsknopar
ett knytkalas
i ömsesidigt beroende
sedan vi druckit oss otörstiga
av varandras kroppar.

Vi tänkte att på det här sättet
skulle vi gå
genom livet tills vi blev gamla.

Så lite vi visste.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2022-07-03 22:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt, romantiskt med mycken stänk av förälskelse!!
2022-10-20

  Bodingen VIP
Fint skaldat om en förmodad ljusnande framtid men som tog lite andra vägar.
2022-09-05

  Kajan VIP
Så ytterst levande beskrivet, och den känslan är ofta mycket svår att lyfta fram. Sista raden slår igenom dikten retroaktivt, och fördjupar och förändrar upplevelsen, mycket målande och gripande,
2022-07-12

  Sparvögat VIP
Så fina ord om den sanna kärleken…
En lycka att finna och
en sorg att mista!
2022-07-10

  Anya VIP
Så vackert med sorglig vändning i slutet. Tycker om språket här, fastnar särskilt för:
"Våra sinnen var lätta som gas"
Så talande liknelse.
Jaa tänk så lite man vet. Livet är sannerligen skört.
2022-07-07

  Gunnar Hilén VIP
En sån underbart skön beskrivning av kärlek som bäst !
2022-07-06

  Respons VIP
Drömmen och idealen krockar förr eller senare med verkligheten, men de finns kvar där ändå som något sorts hopp. Tänkvärda tankar från dig.
2022-07-05

  Lottie Ålhed VIP
En vacker och ödesmättad skildring.
2022-07-04

  Kungskobran VIP
Kärlekens vägar är outgrundliga
Fint, gillar
2022-07-04

  BenGust VIP
"Våra sinnen var lätta som gas".
Mycket kan vara "sammanflätat"
ett helt liv eller för längre eller kortare tid. Omständigheterma avgör.
2022-07-04

  Öknens Ros VIP
Fint beskrivet om första? kärleken.
2022-07-04

  Niliboy
Vackert å originellt! Sixten ler nog i sin himmel!
2022-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Vemodsvackert om en relation som brast.
Tycker om ordet knytkalas.
2022-07-04

  Lehva VIP
En härlig text med ett så igenkännande avslut. Det är tur att vi inte vet vad som ska hända i framtiden. Hur ska vi annars kunna njuta av stunden.
2022-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP