Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det juridiska huset

Myndighetens representanter
kontrollerar medborgarna
finner kriminella element
anhåller häktar
ställer till ansvar
dömer till straff
vinner laga kraft
verkställer domar
avtjänar straff

Utanför det juridiska huset
lever människor
beroende av
tillit bekräftelse kärlek
tillsammans
skyddar sig mot rädsla
skapar arbete
finner gemenskap
ett meningsfullt liv

Inne i huset ser jag inga människor
Utanför huset ser jag inga element




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-04 06:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tänkvärt! Men båda världarna behövs om inte denstarkaste eller mest förslagne ska styra tillvaron på andras bekostnad
2022-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om skilda världar.
2022-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP