Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Helvetets portar till himlen

Rädsla sprider sig snabbt som vinden

Rädsla för kärnvapen

Den som är rädd är inte den

Som trycker på knappen till en atombomb

Till det krävs ett visst dumdristigt mod

En människa som längtar efter evigt liv

Och sedan tar avstånd från de

Som inte kan anpassa sig

Kompromissar du vill de inget ha med dig att göra

Och då galenförklaras du

Bryr sig om sitt rykte och eftermäle

Att vara på den rätta sidan

Hårda omdömen i en hård tid

Så har dom inbillat sig att världen är funtad

Allt annat bedöms som

att var utan relevans

Vad det är att vara mänsklig människa??

Har förpassats till historiens soptipp

Nu ska man vara en övermänniska

Tack vare Nietzsches profetia

Människor med fördomar i efterhand

Tar till verktyg för att göra sig av med andra

För att de inte ska dem kunna klandra

Han har blockerat mig

Utan att vi haft någon kontakt

Jag ignorerar det nuförtiden

Han har väl sina fördomar och skäl

Och förtal I efterhand

Han önskar ej ha kontakt med mig

Sannolikt efter att han läst vad jag skrivit

Eller också hört talas om mig ryktesvägen??

Vi känner inte varandra särskilt bra!

Människor pratar skit mycket mer nuförtiden

Än förr när TV, radio, datorer och internet öppnat upp

Helvetets portar till himlen

 

Taleptox Skrev

Den 20220704

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-07-04 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP