Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


ATT MINNAS DET SOM VAR

 

På stigen ner mot havet

där som fotavtrycken av oss

fortfarande finns kvar

mycket märkligt på många sätt 

efter alla dessa år

år fyllda av en sorts tomhet 

men också fyllda av tappra försök

att förstå …att minnas

 

ja ännu finns också

de vackra vajande fälten kvar

böljande likt lugna

hävande gula havsvågor

dessa så oändliga

och doftande fält av raps

som även då böjde sig emot oss

i den blodröda solnedgången

 

men jag kan fortfarande

ändå inte minnas

vad som egentligen

hände den där natten

där som våra steg då

gick tätt sida vid sida

just när alla stjärnor tändes

i den ljumma sommarnatten

 

minnen som ligger gömda

i det undermedvetna

som drunknat i en bedövat

medvetandes dunkel

men tappra försök görs

att väcka dem till liv

genom att ensam

nu vandra samma stigar

 

så ser vi egentligen det vackra

som finns runt oss

det som är vackert och verkligt

eller tar vi bara detta för givet

att se nuet är det som

skapar våra minnen

och som kanske även får kärleken

...att överleva

 

Copyright © AndLou

 

 

 




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-04 13:10



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Alla minnen styr vad vi gör och vem vi är utan att vi tänker på det.
Fint känslosamt skrivet av dig
2022-07-04

  Den skrivande tysta
Nuet är det vackraste vi har. En gåva att kunna leva i det. Det som allt utgår ifrån, även minnena. Så vackert skrivet igen.
2022-07-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP