Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människans lilla världsbild


Mänsklighetens innanhav

Vad är målet på vår resa
vem har bett oss segla av,
bort från tallskogsstammar glesa
över hemlighetens hav.

Vem vill följa mig på färden,
värd att vara Värd för Världen?
Jag vet det, så och vet du,
men varför inte svara Nu?

Du ser bortom krig o krav,
du ser bortom tid och berg.
Djupt i undervattensgrav,
formar du,
vår tid...
vår märg.

Vem vill följa mig på färden,
värd att vara Värd för Världen?

Tyst i djupet invid skatten,
viger någon människovatten.

Tanken far i mig...

Så vart blir alla resor av,
här i Mänsklighetens
innanhav?




Bunden vers (Rim) av Jaramald VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-04 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP