Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara ledsen


-Vad är du ledsen över ?
Egentligen.
På riktigt.

-Att människor dör.

-Varför då ?

-Ja men det är så onödigt. Judeutrotningen...

-Hup hup...det var ingen utrotning. Det
kallas bara så. Det finns många levande judar.
och många är väldigt mätta och belåtna och rika.

-Oj då ! Du tänker så.

-Jag tänker inte. Det ÄR så.

-Men dom nu i Afrika då, miljontals som svälter
ihjäl redan som barn. Ukraina. Överallt ett stort
lidande.

-Ja.

-Är det det enda du kan säga ? Ja.

-Vad finns det att säga ? Vad är en människa ?

-Jag vet inte. Jag har kommit fram till att
jag vet inte.

-Där ser du. Så vad ska man vara ledsen över ?

-Att man själv är en människa....?

-Vad ska det vara bra för ?

-Men jag ÄR ledsen. Fast jag vet inte varför.

-Skriv det ! Skriv om att du är ledsen...du behöver
inte veta varför. Du kanske känner dig ensam ?

-Ja. Och jag vet inte om jag kan älska. Det
gör mig ledsen.

-Ja det är inge roligt. Du kanske längtar iaf.

-Ja.

-Ok men bra. Det är alltid nåt.

-Du är konstig. Ska jag längta i st f att
vara ledsen ?

-Zum Beispiel.

-Det är tyska. Du är jättekonstig.

-Det är en restaurang i Borgå, Finland.
Där kan du träffa finnar. De är också ledsna.
Alla är ledsna.

-Ha ha ha, jag fattar. Det är en tröst.

-Vi är människor och vi är ledsna.

-Jag är ledsen. Alltså finns jag.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2022-07-05 08:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP